Book Review: Intoarcerea de Hakan Nesser

Cartile politiste sau de mister sunt preferatele mele. “Intoarcerea” face parte din Seria Neagra de la editura Trei, colectie de literatura scandinava.

Actiunea cartii are loc in Suedia. Un cadavru fara cap, maini sau picioare este gasit in padure. Acesta pare sa fie Leopold Verhaven, care dispare exact in ziua in care este eliberat din puscarie (fusese condamnat pentru uciderea a doua foste iubite). Personajul principal, inspectorul-sef Van Veeteren, incearca sa afle cine si de ce l-a omorat pe Verhaven.

Cartea este una dintre cele mai previzibile carti politiste pe care le-am citit. Totul este evident, nicio surpriza in toata cartea, criminalul este clar din momentul in care apare.

Singurul motiv pentru care am citit-o pana la final a fost ca am tot sperat la o rasturnare de situatie. Dar nu, finalul a fost deasemenea dezamagitor.

Se pare ca sunt mai multe carti cu inspectorul Van Veeteren, unele laudate chiar. O sa ii mai dau o sansa autorului, pentru ca am deja alte doua carti scrise de el in biblioteca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *